X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jaki powinien być idealny pączek?

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2018 07:30
Tłusty czwartek to zdecydowanie dzień pączków. Co zrobić, aby nie stać w kolejkach do cukierni? Katarzyna Pruchnicka i jej gość zdradzają kilka sprawdzonych przepisów. 
Audio
  • Jak zrobić idealne pączki? (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

shutterstock_561195259 wloskie paczki 1200.jpg
Włoskie pomysły na tłusty czwartek

– Pączek nie powinien być tłusty. Nasze babcie robiły je na smalcu. Ja do tej pory tak robię. Smalec jest stosunkowo najmniej wyczuwalny. Natomiast te wszystkie smażone na oleju są za bardzo tłuste. Moja ciocia Zosia miała pewien trik, aby pączki były mięciutkie. Stosuję go do tej pory – tłumaczy Marta Gessler i zdradza swój sekretny przepis na idealne pączki.

Jakie jest najlepsze nadzienie do pączków? Dlaczego tłusty czwartek powinien być wolny od pracy? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Gessler (restauratorka)
Data emisji: 7.02.2018
Godzina emisji: 11.15

kw/mk

Czytaj także

Napoje izotoniczne? Oczywiście, że domowej roboty!

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2018 15:30
Przy wysiłku związanym z ćwiczeniami fizycznymi ważne jest nawadnianie organizmu. Doskonale sprawdzają się tutaj napoje izotoniczne.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak zastawić stół podczas karnawałowego przyjęcia?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2018 14:24
Karnawał powoli dobiega końca, jednak jest jeszcze szansa, aby zorganizować przyjęcie. Czym wówczas podjąć gości? Katarzyna Pruchnicka i Daria Ładocha zdradzają ciekawe pomysły. 
rozwiń zwiń