X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dlaczego René Redzepi zamknął najlepszą restaurację na świecie?

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2018 12:39
Uznawana za najlepszą na świecie restauracja Noma została przed rokiem zamknięta, mimo że na stolik w kopenhaskim lokalu trzeba było czekać tygodniami. Skąd ta decyzja?
Audio
  • Co warto zjeść w najlepszej restauracji świata? (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/Northfoto

robocik_1200.jpg
Chef Watson, czyli dania z komputera

René Redzepi, szef i współwłaściciel lokalu, potrzebował kulinarnych inspiracji, aby jeszcze bardziej wzbogacić kulinarnie popularną na całym świecie Nomę. Restauracja została ponownie otwarta.

– Przez cały rok pracownicy Nomy podróżowali. W różnych miejscach na świecie otwierali restaurację typu pop-up, czyli takie miejsce "na chwilę". W tym samym czasie w Kopenhadze budowała się nowa siedziba Nomy – mówi Katarzyna Pruchnicka.

Małgorzata Minta miała przyjemność zjeść w otwartym ponownie lokalu René Redzepiego. Co podano do stołu w najlepszej restauracji świata? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 28.02.2018
Godzina emisji: 11.15

kw/gs

Czytaj także

Chef Watson, czyli dania z komputera

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2018 14:00
Zbliża się pora jedzenia, lodówka prawie pusta, a w głowie kompletnie brak pomysłu na przygotowanie obiadu czy kolacji. Co zrobić? Zasięgnąć rady Chefa Watsona!
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Cwibak to taki przedwojenny keks, tylko lepszy"

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2018 16:53
– Cwibak zachwyca teksturą i tym, że zachowuje bardzo długo świeżość. Pomimo tego, że to biszkopt, to pod wpływem bakalii jest cały czas tak fajnie wilgotny – mówiła w Trójce Monika Śmigielska, miłośniczka polskiej kuchni międzywojennej.
rozwiń zwiń