Idealny przysmak do kawy

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2018 12:02
Lawendowa Panna Cotta doskonale komponuje się z aromatyczną kawą, a przepis na ten deser wcale nie jest skomplikowany! 
Audio
  • Prosty przepis na pyszny deser (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/GreenArt

pavlova_1200.jpg
Pavlova. Pyszny deser z Nowej Zelandii

– Ta panna cotta to trochę mój eksperyment. Bo wcześniej nie miałem z lawendą do czynienia. Ten deser jest połączeniem mleka, śmietany z zasuszoną lawendą. Żeby zrobić ten przysmak nie trzeba mieć wielkich umiejętności – mówi cukiernik Daniel Coceancig. Finalista programu "Bake Off - Ale Ciacho" zdradza przepis na ten przysmak.  

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Daniel Coceancig (cukiernik)
Data emisji: 17.05.2018
Godzina emisji: 11.30

kw

Czytaj także

Dlaczego warto pić koktajle?

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2018 11:40
– To idealny sposób na upłynnienie cennych odżywczo składników – mówi Katarzyna Błażejewska-Stuhr, pasjonatka koktajli. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak przyrządzać szparagi?

Ostatnia aktualizacja: 11.05.2018 11:45
Mówi się, że maj to najpiękniejszy miesiąc w ciągu roku. Coś w tym jest, bowiem oprócz wspaniałej pogody oznacza atrakcje dla naszego podniebienia. Jedną z nich są szparagi, które jeszcze nie wszyscy zdążyli poznać. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Co przewodnik Gault&Millau mówi o Polsce?

Ostatnia aktualizacja: 10.05.2018 14:40
Tak zwany "żółty przewodnik" Gault&Millau to, obok swojego odpowiednika marki Michelin, najsłynniejsze vadamecum dla miłośników dobrego jedzenia.
rozwiń zwiń