Kulinarna podróż po Francji

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2018 11:45
David Gaboriaud to idealny przewodnik po kuchni Francuskiej. Z jednej strony Polak, a z drugiej Francuz, który na gotowaniu zna się jak mało kto. 
Audio
  • Bogactwo smaków kuchni francuskiej (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: pixabay.com/Walkerssk

shutterstock_1131994007 sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

– Francuskie danie, które wszyscy kojarzą to Ratatouille. Wszystko przez znaną bajkę o tej samej nazwie. To jest potrawa na bazie wielu warzyw. Najprościej mówiąc jest to gulasz warzywny – mówi David Gaboriaud, autor książki "Coś francuskiego Z miłością, z pasją, ze smakiem". 

Jakie Francuskie dania poleca jeszcze David Gaboriaud? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: David Gaboriaud (kucharz)
Data emisji: 26.07.2018
Godzina emisji: 11.37

kw/kd

Czytaj także

Pysznie i zdrowo? Znamy najlepsze przepisy

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2020 11:00
Dania tradycyjne i wyszukane, przysmaki kuchni polskiej i międzynarodowej, lekkie przekąski i witaminowe bomby – o tym wszystkim mówimy w audycji "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak znaleźć dobre sery zagrodowe?

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2018 11:50
Wakacyjne wyjazdy to doskonały powód, aby spróbować różnych lokalnych smakołyków. Jak dotrzeć do miejsc, w których będziemy mogli zjeść znakomite sery zagrodowe? 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Odkrywamy jarmuż na nowo

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2018 12:00
Jarmuż, czyli odmiana kapusty warzywnej, to roślina, która stała się w ostatnim czasie niezwykle popularna. Moda na nią mocno się już ukorzeniła i wciąż powstają nowe sposoby na wykorzystanie jej w kuchni.
rozwiń zwiń