X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kulinarna podróż po Francji

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2018 11:45
David Gaboriaud to idealny przewodnik po kuchni Francuskiej. Z jednej strony Polak, a z drugiej Francuz, który na gotowaniu zna się jak mało kto. 
Audio
  • Bogactwo smaków kuchni francuskiej (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: pixabay.com/Walkerssk

shutterstock_1131994007 sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

– Francuskie danie, które wszyscy kojarzą to Ratatouille. Wszystko przez znaną bajkę o tej samej nazwie. To jest potrawa na bazie wielu warzyw. Najprościej mówiąc jest to gulasz warzywny – mówi David Gaboriaud, autor książki "Coś francuskiego Z miłością, z pasją, ze smakiem". 

Jakie Francuskie dania poleca jeszcze David Gaboriaud? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: David Gaboriaud (kucharz)
Data emisji: 26.07.2018
Godzina emisji: 11.37

kw/kd

Czytaj także

Pysznie i zdrowo? Znamy najlepsze przepisy

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2019 11:00
Dania tradycyjne i wyszukane, przysmaki kuchni polskiej i międzynarodowej, lekkie przekąski i witaminowe bomby – o tym wszystkim mówimy w audycji "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak znaleźć dobre sery zagrodowe?

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2018 11:50
Wakacyjne wyjazdy to doskonały powód, aby spróbować różnych lokalnych smakołyków. Jak dotrzeć do miejsc, w których będziemy mogli zjeść znakomite sery zagrodowe? 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Odkrywamy jarmuż na nowo

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2018 12:00
Jarmuż, czyli odmiana kapusty warzywnej, to roślina, która stała się w ostatnim czasie niezwykle popularna. Moda na nią mocno się już ukorzeniła i wciąż powstają nowe sposoby na wykorzystanie jej w kuchni.
rozwiń zwiń