Doskonały czekoladowy karmel: błyskawiczny i przepyszny. Jak go przygotować?

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Doskonały czekoladowy karmel: błyskawiczny i przepyszny. Jak go przygotować?
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock.com/ Mia Kotiv

Wielkimi krokami zbliża się zima. Co może nam umilić długie, chłodne wieczory? Oczywiście domowej roboty słodkości!

Posłuchaj

Jak przygotować czekoladowy karmel z anyżem na zimowe wieczory? (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Gorąco polecam czekoladowy karmel. Jego smak doskonale uzupełnia anyż, który delikatnie podkreśla czekoladowy aromat. Robi się go bardzo prosto. Wrzucamy cukier do rondelka lub na patelnię. Czekamy aż skarmelizuje i dolewamy odrobinę wody, masła i śmietanki kremówki. Dodajemy czekoladę i anyż, i gotowe – mówi Samar Khanafer.

Czy do czekoladowego karmelu najlepiej dodać anyż w ziarnach czy w gwiazdkach? Odpowiedź można odnaleźć w dołączonej audycji, w której usłyszeliśmy również przepis na wyjątkowe zimowe ciasteczka.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Samar Khanafer (autorka kulinarnego bestsellera "Hummus, za'atar i granaty", ekspert kuchni bliskowschodnich)
Data emisji: 29.11.2018
Godzina emisji: 11.38

ml/gs

Polecane