Wigilia bogata w smaki

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2018 13:00
W specjalnym wigilijnym wydaniu audycji "A nuż, widelec" gościem Katarzyny Pruchnickiej była Agnieszka Kręglicka – restauratorka i felietonistka.
Audio
  • Historia wigilijnych dań (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: gpointstudio/shutterstock.com

W studiu Trójki zapachniało Świętami Bożego Narodzenia. Nad wigilijnymi potrawami rozmawialiśmy o tradycji postnych świątecznych dań.

Dlaczego na wigilijnym stole jest dwanaście dań? Dlaczego akurat kapusta, karp czy grzyby? Jak przygotować dobry makowiec? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka i felietonistka) 
Data emisji: 24.12.2018
Godzina emisji: 12.06

mk/ab

Czytaj także

Świadomy wybór wigilijnej ryby

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2018 11:45
Wigilia to wyjątkowa kolacja, podczas której na stole królują ryby. Jest karp, różnego rodzaju śledzie, dorsz w rybie po grecku. Warto pamiętać, że wszystkich tych ryb może zabraknąć.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wigilijne sposoby na niejadka

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2018 00:00
W ostatniej w tym roku "Godzinie wychowawczej" doradzaliśmy wspólnie z dietetyczką Katarzyną Błażejewską-Stuhr, jak przygotować wigilijne dania, by najmłodsi zjedli je z apetytem.
rozwiń zwiń