X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Wigilia bogata w smaki

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2018 13:00
W specjalnym wigilijnym wydaniu audycji "A nuż, widelec" gościem Katarzyny Pruchnickiej była Agnieszka Kręglicka – restauratorka i felietonistka.
Audio
  • Historia wigilijnych dań (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: gpointstudio/shutterstock.com

W studiu Trójki zapachniało Świętami Bożego Narodzenia. Nad wigilijnymi potrawami rozmawialiśmy o tradycji postnych świątecznych dań.

Dlaczego na wigilijnym stole jest dwanaście dań? Dlaczego akurat kapusta, karp czy grzyby? Jak przygotować dobry makowiec? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka i felietonistka) 
Data emisji: 24.12.2018
Godzina emisji: 12.06

mk/ab

Czytaj także

Świadomy wybór wigilijnej ryby

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2018 11:45
Wigilia to wyjątkowa kolacja, podczas której na stole królują ryby. Jest karp, różnego rodzaju śledzie, dorsz w rybie po grecku. Warto pamiętać, że wszystkich tych ryb może zabraknąć.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wigilijne sposoby na niejadka

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2018 00:00
W ostatniej w tym roku "Godzinie wychowawczej" doradzaliśmy wspólnie z dietetyczką Katarzyną Błażejewską-Stuhr, jak przygotować wigilijne dania, by najmłodsi zjedli je z apetytem.
rozwiń zwiń