Wystrzałowe wyzwanie karnawałowe

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 12:00
– Co Państwo powiedzą na ośmiornicę? Wbrew pozorom, nie ma z nią tak dużo roboty – mówi Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Jak przygotować ośmiornicę (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: RitaE/Pixabay.com

– Co możemy zrobić w szybkowarze? Ośmiornicę w 25 minut, idealnie miękką, przepełnioną smakiem wywaru, w którym się gotuje. Co do niej pasuje? Buliony, wino i pomidory. Jeśli mamy trochę więcej czasu, to możemy w dokładnie takiej samej kompozycji przygotować ją w piekarniku – opowiada Julian Karewicz

O czym należy pamiętać zawsze, gdy przygotowujemy ośmiornicę? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Julian Karewicz (szef kuchni)
Data emisji: 24.01.2019
Godzina emisji: 11.32

ml

Czytaj także

Krupnik z kaszą jaglaną. Nowa odsłona klasyki

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 15:50
- Ten krupnik, nieco inny niż tradycyjny, to mój ukłon w stronę wegetarian - mówi Katarzyna Pruchnicka. W nagraniu audycji znajdziemy dokładny przepis na zupę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zdrowe i rozgrzewające zupy na jesienno-zimowy czas

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2018 11:45
W zimne wieczory najchętniej ogrzewamy się przy kominku lub z kubkiem herbaty w ręku. Jednak dobrym sposobem na rozgrzanie organizmu są również zupy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zupa pomidorowa w azjatyckiej wersji

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2019 12:00
Zupa pomidorowa – klasyk, a jednocześnie doskonała baza do kulinarnych eksperymentów. Swoje nowem spojrzenie na "pomidorówkę" przedstawiła Jolanta Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.
rozwiń zwiń