X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Robimy przetwory z dyni na zimę!

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2019 11:36
Za oknem już jesień, a w sklepach i na bazarach zaczęły pojawiać się dynie. Jolanta Naklicka-Kleser podpowiada, co zrobić, by dynia zagościła także na naszym talerzu zimą.
Audio
  • Pomysły na przetwory z dyni (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/Agnes Kantaruk

– Dynię jest bardzo ciężko przekroić, więc do piekarnika wkładam ją w całości, ewentualnie kroję na pół, wydrążając przy tym pestki. Natłuszczam ją oliwą, posypuje solą i pieprzem, wkładam do pieca i piekę w temperaturze ok. 180 stopni. Czekam 45 minut lub godzinę, to zależy od wielkości dyni – zdradza autorka książek kulinarnych.

Jakie są dalsze kroki, dzięki którym otrzymamy pyszną masę dyniową do wykorzystania zimą? Do jakich potraw możemy jej użyć? Odpowiedzi na te pytania znajdą Państwo, słuchając dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (autorka książek kulinarnych)
Data emisji: 3.10.2019
Godzina emisji: 11.31

kr/ml

Czytaj także

Dla ochłody... lody z mrożonych owoców!

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2019 11:40
Koniec lata to ostatni moment, w którym pogoda tłumaczy łakomstwo. Trzeba się ochłodzić, a najlepszym na to sposobem są… lody!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dlaczego warto odwiedzać nocny market?

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2019 11:44
– Mieszkańcy większych miast znają nocne targi. Na warszawskim nocnym markecie, spotkałam się z szefową kuchni jednej z restauracji. Opowiedziała mi, co przyciąga ludzi do takich miejsc – mówi Katarzyna Pruchnicka. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Słodki przysmak gotowy w godzinę

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2019 11:40
W tym wydaniu audycji rozmawialiśmy o książce świeżej jak drożdżowe bułeczki, czyli o publikacji "Dziewczyny z wypiekami" Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat.
rozwiń zwiń