Opis |
"Żeby było co zbierać" - Jakub Tarka
Paweł prowadzi antykwariat z książkami po angielsku. Ze względu na koronawirusa postanowił zamknąć tradycyjny sklep, ale czynsz i ZUS musi opłacić. Żeby jakoś związać koniec z końcem rozwija sprzedaż w internecie, oferuje darmową dostawę dla osób powyżej 60. roku życia oraz dla wszystkich z okolicznych dzielnic. To jego sposób na przetrwanie tego czasu. Pani Katia prowadzi szkołę gotowania i fundację przysposabiającą młodzież z domów dziecka do zawodu kucharza. Szkołę musiała zamknąć, nie ma dochodów. Sposobem na przetrwanie jest gotowanie z personelem zup dla warszawiaków - osób starszych, lekarzy. Środki pozyskuje ze zbiórki w Internecie. Czy małym i średnim firmom uda się przetrwać epidemię? Wiele zależy od umiejętności znalezienia nowego pomysłu na funkcjonowanie firm w kryzysowym czasie oraz pomocy państwa.
|