Polskie Radio

Uszka

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2016 18:40
Wigilijne uszka to najpopularniejszy dodatek do wigilijnego, czystego, czerwonego barszczu. Mogą być z kapustą, grzybami lub kapusta i grzybami. W niektórych rejonach Polski do wigilijnego barszczu podawane są kołduny lub postne paszteciki.
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay.com

Uszka zwykle są małe, kształtne i powinny bez problemu zmieścić się na łyżce. Najlepsze są te, które zrobimy sami. Ciasto przygotowujemy według klasycznego przepisu na pierogi, a farsz z doprawionej kapusty, grzybów lub pieczarek.

Lepienie uszek może być zajęciem, które przed świętami może zintegrować całą rodzinę! Najlepiej przygotować je dzień przed Wigilią.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak