Polskie Radio

Prunelle w czerninie i miód ze szpinakiem

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2017 17:24
Brzmi dziwnie? A jak smakuje?
Audio
  • Prunelle w czerninie i miód ze szpinakiem
  • Joanny Wachowiak "Ala Baba i dwóch rozbójników", czyta Olga Sarzyńska, odc. 7
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: vkuslandia/Shutterstock

Podobno całkiem nieźle. 

Mogli się o tym przekonać uczestnicy rodzinnych warsztatów "W staropolskiej kuchni" zorganizowanych przez Muzeum Pałac w Wilanowie.

Zajrzymy tam, by sprawdzić także jak dawniej zachowywano się przy stole. I dowiedzieć się co kuchnia miała wspólnego z medycyną.

Zapraszam, Agnieszka Kunikowska

Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kunikowska dzieci
Czytaj także

Malowanie-pomaganie

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2016 20:00
Te dwie rzeczy doskonale da się połączyć. Jak? Wystarczy wziąć udział w konkursie Choinki Jedynki!
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci..."

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2017 10:45
Czy słowa tej piosenki brzmią znajomo? Z pewnością. Tak kończy się każdy odcinek animowanego serialu o pewnym sympatycznym Misiu z klapniętym uszkiem.
rozwiń zwiń