Krytyk kulinarny: w restauracjach najważniejsze jest bezpieczeństwo

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 08:00
Magdalena Grzebyk, blogerka i recenzentka kulinarna tłumaczyła w Czwórce, pod jakim kątem warto spojrzeć na restaurację, by obiektywnie ją ocenić.
Audio
  • 19'57
    Sekrety dobrych restauracji - rozmowa z Magdaleną Grzebyk (Się mówi/Czwórka)
O sekretach dobrych restauracji mówiła w Czwórce krytyk kulinarny Magdalena Grzebyk
O sekretach dobrych restauracji mówiła w Czwórce krytyk kulinarny Magdalena GrzebykFoto: Glow Images/East News

- Podstawową sprawą jest zaangażowanie kucharza. A dopiero potem wystrój lokalu i to, czy obsługa jest miła - mówiła ekspertka w Czwórce. - Chodzimy do restauracji, by dobrze zjeść. Chcemy czuć się tam bezpiecznie i mieć pewność, że szefowie kuchni dbają o nasze zdrowie tak, jak sami o nie dbamy - dodała.

Blogerka opowiadała także o początkach swojego bloga i podróżach kulinarnych m.in. do "najpyszniejszego miejsca na świecie". Wspominała też mrożącą krew w żyłach historię, gdy to w pewnej restauracji o mały włos nie została otruta… na śmierć.

***

Tytuł audycji: Dzień Kobiet

Prowadzą: Karina Terzoni, Michał Piwowarek

Gość: Magdalena Grzebyk (recenzentka kulinarna i współautorka bloga krytykakulinarna.com) 

Data emisji: 5.02.2016

Godzina emisji: 9.00

kd/mc

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak
Cichociemni

Czytaj także

Wrocław od kuchni, czyli kulinarne wycieczki po mieście

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2015 12:45
Agnieszka Szydziak i Aneta Pacuła-Podemska bacznie śledzą trendy we wrocławskiej gastronomii, oprowadzają smakoszy kulinarnymi szlakami i organizują spotkania z szefami kuchni oraz degustacje.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Detoks na nowy rok. "Koktajle i dobra dieta"

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2016 14:00
Wchodząc w nowy rok warto zastanowić się, czym karmiliśmy nasz organizm przez ostatnie 12 miesięcy. - Wtedy łatwiej będzie nam się zdecydować z jakich toksyn chcemy się oczyścić i którą dietę wybrać - przekonuje Michał Piwowarek.
rozwiń zwiń