X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Monika Kucia: chcemy Państwa zaprosić wgłąb własnych uprzedzeń

Trwa festiwal wielkopostny Nowe Epifanie. Oprócz wydarzeń muzycznych i teatralnych zaplanowano także coś kulinarnego. Kuratorka kulinarna Monika Kucia przygotuje ucztę artystyczną pod hasłem "Klątwa".
Kuratorka kulinarna festiwalu Nowe Epifanie 2019 Monika Kucia i dziennikarka Czwórki Beata Kwiatkowska
Kuratorka kulinarna festiwalu Nowe Epifanie 2019 Monika Kucia i dziennikarka Czwórki Beata KwiatkowskaFoto: Kuba Marcinowicz/Czwórka
O Audycji
Tytuł Nowe Epifanie 2019. Jaki smak ma klątwa?
Prowadzący Kwiatkowska Beata
Opis

- "Klątwa" to wydarzenie artystyczne, performatywno-kulinarne, które ma taki tytuł, ponieważ tegorocznym motywem przewodnim festiwalu Nowe Epifanie jest Judasz. W ramach tego tematu postanowiłam zająć się takimi zjawiskami, jak wykluczenie i zdrada, tyle, że w obszarze kulinariów - wyjaśniał gość Czwórki.

Co roku wydarzeniu przyświeca inny temat. W zeszłym był to "Bieda-król", a wydarzeniom towarzyszyła m.in. uczta z resztek. - Jestem reżyserem tego przedsięwzięcia, które tworzymy razem z zaproszonymi artystami - opowiadała. - Chcemy Państwa zaprosić wgłąb własnych uprzedzeń, opowiedzieć o tym, co zakazane, o tym, co może stanowić dla nas kulinarne tabu i tego, co jest dla nas święte. Będziemy starali się uchwycić, dlaczego żyjemy w ciągłym napięciu między kulturą a naturą - zapowiadała.

Czego będziemy mogli spróbować w ramach "Klątwy"? Dlaczego nadal zjadamy mięso, a pewne jego rodzaje uznaliśmy za nieczyste? Na czym polegają kulinarne kontrowersje, które zaprezentowane zostaną w ramach Nowych Epifanii? Do jakich kultur nawiąże "Klątwa" i do czego będzie prowadzić? Więcej na ten temat w nagraniu.

Zapraszamy także na relację z warsztatów, odbywających się w ramach festiwalu - "Smak domu", które poprowadziły osoby pozostające w kryzysie bezdomności.

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Monika Kucia (kuratorka kulinarna)

Data emisji: 24.03.2019

Godzina emisji: 13.07

ac/pg

Goście Monika Kucia
Playlista
Tagi
Playlista
  • Charlotte Adigery - High Lights
  • FOALS - Exits (edit)
  • Rebeka - Fale
  • Todd Edwards - You're Sorry (Radio Mix)
  • KYLE - Hey Julie feat. Lil Yachty