X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Głosy rewolucji żywnościowej

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2014 10:00
To solidna dawka wiedzy podana w przystępnej formie wywiadów z ekspertami do spraw żywienia.
Głosy rewolucji żywnościowej
Foto: materiały promocyjne

Oto jedna z najważniejszych dyskusji, jaka miała miejsca na przestrzeni 25 lat na temat żywienia. John Robbins - założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności - przeprowadza rozmowy z 21 niezależnymi, bezstronnymi światowej sławy ekspertami od odżywiania i diety, jak specjalista od chorób przewlekłych Dean Ornish, producent słynnego filmu Super Size Me, Morgan Spurlock, czy autor bestsellerowej książki Nowoczesne zasady odżywiania, Colin Campbell.

Robbins zadaje im trudne pytania - czasami intrygujące, często szokujące, ale zawsze dotyczące tego, co naprawdę ważne. Słuchaj uważnie, ponieważ mówią oni o tym, jak wielkie znaczenie dla zdrowia naszego i całej planety ma to, co znajduje się na naszych talerzach.

Dzięki tej książce ujętej w przystępnej formie wywiadu, dowiesz się, w jaki sposób twoje wybory żywnościowe mogą pomóc zapobiec dalszym zmianom klimatycznym, wyeliminować globalny głód, pozostać w zgodzie z twoimi najgłębszymi wartościami, zapobiegać chorobom, a nawet je cofać, czy też po prostu pomóc ci czuć się zdrowo i być pełnym energii, a także wpłynąć na los zwierząt hodowlanych. Odnajdziesz tu dosłownie kopalnię informacji i praktycznych wskazówek, dlaczego i jak dokonywać świadomych, pozytywnych wyborów żywnościowych. Otrzymasz w pigułce dane o najważniejszych kwestiach dotyczących odżywiania, jak jakość przetworzonej żywności, wegetarianizm, GMO, nowe modele produkcji żywności czy Sprawiedliwy Handel.

Zastanawiasz się, czy twój głos w tej sprawie będzie się liczył? Oczywiście, że tak! Małe działania pomnożone przez miliony ludzi są w stanie zmienić świat! Dlatego już dziś przyłącz się do rewolucji, poznaj strategię obiadową – politykę żywienia zdrowych ludzi, i ustawiaj na swoim talerzu tylko zdrowe i naturalne produkty.

Planeta jest pod stałym naciskiem i nasze wybory, których dokonujemy każdego dnia, jeszcze nigdy nie były dla niej tak ważne. „Głosy rewolucji żywnościowej” to informacyjne i inspirujące narzędzie, które wyznacza nowy kierunek naszej planety. - Paul McCartney

Książka ukazała się pod patronatem Czwórki.

okładka
okładka książki

 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak