X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Chleb domowym sposobem. Jak go zrobić?

Ostatnia aktualizacja: 11.09.2019 01:11
Nie da się zapomnieć smaku polskiego chleba – z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. To też jeden z najstarszych produktów spożywczych. W Czwórce sprawdzaliśmy, jak przygotować go w domowych warunkach.
Audio
  • Chrupiąca skórka i niepodrabialny smak. Pieczemy chleb (Czat Czwórki)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/ GANNA MARTYSHEVA

pieczywo pszenica chleb 1200.jpg
Przepis na udany chleb? Najważniejszy jest zakwas

To nim szczycimy się przed gośćmi z zagranicy. Coraz częściej nie zadowalamy się tym kupionym w supermarkecie czy piekarni. Kupujemy mąkę i zakwas i pieczemy go samodzielnie. Ula Więckowska nie jest piekarzem z zawodu, tylko z miłości. Chce przywrócić prawdziwy, ręcznie wyrabiany, domowy chleb. W Czwórce zdradziła, jak wypiekać pachnący i chrupiący chleb w domowych warunkach.

- Nie trzeba wiele, by zrobić dobry chleb - przekonywała. - Poza słoikiem z zakwasem wystarczy nam miska, drewniana łyżka, foremka i piekarnik, który mamy w domu. Wkład finansowy też jest niewielki - mówiła. W rozmowie z Piotrem Firanem wyjaśniała, dlaczego lepiej zrezygnować z drożdży i piec chleb na zakwasie, jak taki zakwas przygotować w domu i jak przygotować chleb w domowych warunkach bez specjalnego chlebowego pieca. Więcej w nagraniu rozmowy. 

***

Tytuł audycji: Czat Czwórki

Prowadzi: Piotr Firan

Gość: Ula Więckowska (autorka książek o chlebie i wypiekach, piekarz)

Data emisji: 10.09.2019

Godzina emisji: 16.09

ac

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak