Kobiety do garów

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2020 10:46
Profesja szefa kuchni wiążę się mężczyznami. Dlatego przewrotnie, w Dzień Kobiet znajdziemy najlepsze szefowe kuchni w Polsce, które dumnie krzykną: Kobiety do garów!
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock.com/ESstock

Maria Przybyszewska to z wykształcenia fotograf, z zamiłowania kucharz. Zanim zdała sobie sprawę, że chce wkroczyć na kulinarną drogę i nią podążać, robiła rzeczy kompletnie z tym niezwiązane, a gotowanie traktowała jak hobby. Na kulinarnej mapie Warszawy zasłynęła, organizując wegańskie śniadania. Podobno największą przyjemność w gotowaniu sprawia jej ten moment, gdy wszyscy siadają przy jednym dużym stole i wspólnie delektują się jedzeniem. Aby poszerzyć swoją wiedzę, odbyła 3,5-miesięczny staż w kopenhaskiej Nomie - najlepszej restauracji świata. Z czym się tam zmierzyła?

***

Na audycję z cyklu "Sztuka jedzenia" w niedzielę (8.03) od godz. 13.05 zaprasza Beata Kwiatkowska.

 pj

Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia kulinaria
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak