Stonerchefowie Żywimy się tymi daniami, których przepisy umieszczamy na blogu. A w ciągu roku mamy ich ok. 300. To znaczy, że codziennie próbujemy jeden przepis. Ktoś musi tego próbować
Nad przepisami stonerchefowie pracują spontanicznie - Anita jest odpowiedzialna za desery, a Piotr za dania wytrawne. - Wszędzie staramy się chodzić pieszo, więc jak jestem na spacerze to pytam Nitkę, co by zjadła - opowiadał Piotr Kuźniewicz. - Wtedy ona dokłada i dokłada różnych pomysłów i zapala mi się żarówka - dodał zaproszony gość.
- Inspiruje nas to, co nas otacza, na przykład pogoda - mówiła Anita Kilian i zdradziła, czy często zdarza się, że tworzone przez nich potrawy nie trafiają na bloga. W rozmowie z Kamilem Jasieński zaproszeni kucharze i blogerzy opowiadali też, skąd biorą kulinarne wskazówki oraz czy mają własną gastronomiczną biblię.
A ile porcji pizzy zjadają w miesiącu stonerchefowie? Oraz czy mają czas na chodzenie do restauracji? Więcej o tym w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzi: Kamil Jasieński
Goście: Anita Kilian i Piotr Kuźniewicz (autorzy bloga kulinarnego "Stonerchef")
Data emisji: 26.07.2017
Godzina emisji: 8.07
jsz/kul