"Podano do stołu" - zaprasza Kasia Dydo W pierwszym wydaniu audycji gośćmi będą Marieta Marecka i Dionis Sturis. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia
Kuchnia z poszanowaniem klimatu - jak gotować smacznie i odpowiedzialnie Jak gotować tak, by było nie tylko smacznie i zdrowo, ale też w zgodzie ze środowiskiem? W rozmowie o kuchni zrównoważonej sprawdzimy, jak ograniczać marnowanie jedzenia i nadmiar opakowań, jak wybierać produkty lokalne i sezonowe oraz w jaki sposób dawać drugie życie resztkom. Naszym gościem był Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych. Zobacz więcej na temat: Polskie Radio 24 Patryk Michalski ekologia
Cała prawda o chlebie według Borysa Roswadowskiego - Najfajniejsze w pieczeniu domowym jest to, że na trzy chleby jeden ci wyjdzie, a reszta wyjdzie ci tak, że i tak je zjesz, bo jesteś zafascynowany i musisz spróbować - opowiada w Czwórce Borys Roswadowski, piekarz i pasjonat rzemieślniczego chleba. Zobacz więcej na temat: Czwórka żywność jedzenie chleb pieczywo Kamil Jasieński
Kuchnia dawniej i dziś – smakowita podróż w czasie W dzisiejszym wydaniu audycji "Radiowe półkolonie" zapraszamy na wyjątkowe spotkanie z cyklu "Małe co nieco", w którym zajrzymy do kuchni – tej sprzed lat i tej współczesnej. Zapraszamy od 15.00 do 17.00. Zobacz więcej na temat: kuchnia radio dla dzieci DAB+ kulinaria
Jakub Kuroń: bez pomocy innym życie jest niepełne Kucharz, szef kuchni, autor programów kulinarnych i bloga poświęconego szeroko rozumianemu jedzeniu. Jakub Kuroń, gość najnowszego odcinka podcastu "Wytrych Wydrycha", w rozmowie z dziennikarzem radiowej Jedynki opowiada nie tylko o gotowaniu, ale też historii swojej rodziny, m.in. o dziadku Jacku i tacie Macieju. Zobacz więcej na temat: podcast wywiad Daniel Wydrych Jacek Kuroń kuchnia
Jak przygotować prawdziwy ramen? Znaczenie ramenu dla Japończyków Kuchnia azjatycka, pomimo jej ogromnej popularności na naszym kontynencie, wciąż kryje wiele tajemnic i zagwozdek. Natomiast ramen zna każdy. Legendarna zupa jest już stałym elementem popkultury i można ją zjeść praktycznie w każdym zakątku świata. Na czym jednak polega jej fenomen i jakie ma on znaczenie dla Japończyków? Zobacz więcej na temat: Czwórka ramen kuchnia japońska
Robert Makłowicz: gotowanie jest dla mnie tylko pretekstem do opowiadania o świecie - Historia jest moją największą pasją. Bez kontekstu historycznego nie da się ogarnąć, zrozumieć kultury. A kuchnia jest elementem kultury - powiedział w audycji "Czas pogody" Robert Makłowicz. Zobacz więcej na temat: Zbigniew Krajewski Robert Makłowicz kuchnia internet youtube
Robert Makłowicz gościem "Czasu pogody". Zaprasza Zbigniew Krajewski W pierwszą niedzielę maja, na zakończenie majówki, w audycji "Czas pogody" odwiedzi nas znawca smaków i osobowość medialna Robert Makłowicz. Zobacz więcej na temat: Robert Makłowicz kuchnia
Joanna Dudek: owsianki i pasztety to trudni bohaterowie fotografii kulinarnej Gotowanie było pierwszą pasją Joanny Dudek, później dołączyła do tego fotografia kulinarna, a ich połączenie to jej blog foodlajf.pl. Czwórkowa gościni w kuchni eksperymentuje, chętnie też sięga po wiralowe przepisy i nie boi się fotografować nawet niezbyt fotogenicznych dań. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński fotografia kuchnia jedzenie STYL ŻYCIA Zobacz także
Łukasz Kuropaczewski w rozmowie z Magdą Mikołajczuk: uważam siebie za szczęściarza, mogę żyć dzięki muzyce i spełniać marzenia Jest jednym z najbardziej utalentowanych polskich gitarzystów klasycznych, wirtuozem występującym na całym świecie (m.in. ze śpiewakiem Jakubem Józefem Orlińskim, skrzypkiem Danielem Hopem i piosenkarzem Bryanem Adamsem). Gościem Magdy Mikołajczuk w audycji "Po drugiej stronie lustra" był Łukasz Kuropaczewski. Zobacz więcej na temat: Łukasz Kuropaczewski gitara muzyka rozrywkowa Magda Mikołajczuk muzyka klasyczna Zobacz także
Marketing na bazie zapachów W "Drodze przez mąkę" rozmowa o zapachach jedzenia w karnawale, o tzw. aromamarketingu. Zobacz więcej na temat: kulinaria marketing Łukasz Modelski
Milosc_od_kuchni - gotowanie i budowanie relacji Zuzanna Jagodzińska i Dominik Cichoński, twórcy popularnego profilu na Instagramie @miłoscodkuchni, gościli w studiu Czwórki, by podzielić się swoimi kulinarnymi inspiracjami idealnymi na walentynki (ale nie tylko!). Zobacz więcej na temat: Czwórka Zobacz także Kamil Jasieński Dominik Cichoński Zuzanna Jagodzińska
Jak idealnie ugotować jajko? Naukowiec rozwikłał zagadkę Prof. Ernesto Di Maio, naukowiec z Uniwersytetu w Neapolu, opracował nowatorską metodę gotowanego jajka. Może ona przerazić osoby, które poświęcają na to tradycyjne sześć minut. Trwa bowiem ponad pół godziny. Naukowiec jednak przekonuje, że dla walorów odżywczych i smakowych - warto poświęcić swój czas. Zobacz więcej na temat: ŚWIAT kuchnia kulinaria jedzenie NAUKA
Ula Sołtan-Zadroga: wolę pokazywać wege opcje, niż promować jedzenie mięsa Autorka profilu "Zaraz się najem" często wychodzi z domu i jada na mieście, ale ze swoimi obserwującymi dzieli się też autorskimi przepisami np. na kluski śląskie z pistacjami i gorgonzolą albo zupę orzechowo-sezamową. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński jedzenie obiad dieta wegetarianizm STYL ŻYCIA kuchnie świata Zobacz także
Vienio i Numer Raz gotują na święta Świąteczne smaki w wersji vege - takie potrawy proponuje raper z zespołu Molesta. Zobacz więcej na temat: Vienio Numer Raz święta Czwórka Zobacz także
Świąteczna uczta. Niektórzy zjedzą nawet 10 tys. kalorii Przeciętny Polak zje podczas świątecznego dnia 6 tys. kalorii - takie wyliczenia, obejmujące jeden świąteczny dzień, przedstawia prof. Danuta Figurska–Ciura, ekspertka ds. żywienia z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Zdradza, że niektórzy pozwalają sobie na jeszcze więcej, nawet na 10 tys. kalorii. Zobacz więcej na temat: POLSKA Wigilia Święta Bożego Narodzenia żywność jedzenie kuchnia kulinaria zdrowie
Vienio i Numer Raz gotują na święta Przed Wigilią odpalcie audycję "Numer sam w kuchni" i zainspirujcie się kulinarnymi pomysłami dwóch hiphopowców. Zobacz więcej na temat: Vienio Czwórka święta
Michał Mirlak z przepisami na święta Zanim zaczniecie szykować dania na Święta, koniecznie posłuchajcie jak kulinarnie przygotowuje się do nich "specjalista od dań mięsnych" z profilu @zabojczopyszna_mirlak. Zobacz więcej na temat: święta Wigilia Michał Mirlak Kamil Jasieński Czwórka Zobacz także kulinaria przepisy