Espresso w domu? Potrzeba dużo pieniędzy i czasu

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2019 12:00
- Wyjściowy domowy zestaw dla amatora espresso, złożony z młynka i ekspresu, to koszt na poziomie 6-8 tysięcy złotych. Górnej granicy nie ma - o specyfice robienia esencjonalnej kawy opowiadał w Dwójce fizyk Grzegorz Łucki.
Audio
  • Grzegorz Łucki o sekretach parzenia kawy (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay.com

Gość audycji "Droga przez mąkę" dodał, że ważniejsze od solidnego sprzętu jest opanowanie umiejętności przygotowywania dobrego espresso. - Podstawowe zasady wydają się dosyć proste, można je spisać na kartce papieru, ale w praktyce to długa droga przez mękę.

Grzegorz Łucki mówił o kluczowych elementach przygotowania espresso, ale też wyjaśnił, dlaczego kawa jest najbardziej skomplikowaną substancją, jaką człowiek spożywa w formie płynnej.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadzenie: Łukasz Modelski

Gość: Grzegorz Łucki

Data emisji: 2.03.2019

Godzina emisji: 12.30

bch/pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak