X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Espresso w domu? Potrzeba dużo pieniędzy i czasu

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2019 12:00
- Wyjściowy domowy zestaw dla amatora espresso, złożony z młynka i ekspresu, to koszt na poziomie 6-8 tysięcy złotych. Górnej granicy nie ma - o specyfice robienia esencjonalnej kawy opowiadał w Dwójce fizyk Grzegorz Łucki.
Audio
  • Grzegorz Łucki o sekretach parzenia kawy (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay.com

Gość audycji "Droga przez mąkę" dodał, że ważniejsze od solidnego sprzętu jest opanowanie umiejętności przygotowywania dobrego espresso. - Podstawowe zasady wydają się dosyć proste, można je spisać na kartce papieru, ale w praktyce to długa droga przez mękę.

Grzegorz Łucki mówił o kluczowych elementach przygotowania espresso, ale też wyjaśnił, dlaczego kawa jest najbardziej skomplikowaną substancją, jaką człowiek spożywa w formie płynnej.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadzenie: Łukasz Modelski

Gość: Grzegorz Łucki

Data emisji: 2.03.2019

Godzina emisji: 12.30

bch/pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak