Starsza pani, wino i krzepiący omlet

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2013 11:36
W książce "Wtajemniczenia" Michała Komara sędziwa Pani E. wraz z zapraszanymi gośćmi rozprawia o teatrze, literaturze, sztuce, filozofii, obyczajach i swoim długim życiu. My z autorem tej smacznej powieści rozmawialiśmy o kulturze rozmów przy stole.
Audio
  • Droga przez mąkę: Starsza pani, wino i krzepiący omlet

Ponadto w audycji spotkaliśmy się z Tomasze Prange Barczyńskim, redaktorem naczelnym magazynu WINO oraz przedstwailiśmy przepis na "śniadanie skromne, acz krzepiące”, czyli na omlet z ostrygami.

Z kolei Tomasz Kolecki Majewicz, wielokrotny mistrz polski sommelierów, opowiadział o długowieczności Château d'Yquem 1878.

Audycję poprowadził Łukasz Modelski.

Zobacz więcej na temat: kulinaria

Czytaj także

Sushi z owadów zamiast schabowego

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2013 18:00
Szarańcza, mącznik młynarek, drewnojad mogą stać się głównym produktem dań restauracyjnych. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne, a okazuje się, że potrawy są smaczne.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Kuchnia Dantego", czyli gotowanie ze szczyptą recytacji

Ostatnia aktualizacja: 03.03.2013 18:32
Dwóch Włochów otoczonych nimbem chwały swoich doktoratów stanęło przy garnkach. Wydaje się, że to nieunikniony los, czekający każdego Włocha na obczyźnie. O swojej latającej kuchni opowiedzieli w Dwójce.
rozwiń zwiń