Jak zostać mistrzem kulinarnego fermentu?

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2017 12:40
Gościem audycji będzie Sandor Ellix Katz, amerykański dziennikarz kulinarny, autor książek i popularyzator metody fermentacji.
(zdjęcie ilustracyjne)
(zdjęcie ilustracyjne)Foto: casanisa/Shutterstock.com

***

Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (10.06) w godz. 10.00-10.30 zaprasza Łukasz Modelski.

mz/jp

Zobacz więcej na temat: jedzenie kulinaria
Czytaj także

Beli Hamvasa filozoficzna rozprawa o winie

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2017 15:04
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o książce "Filozofia wina". Publikacja, która powstała w roku 1945, dotyczy związków wina z odpoczynkiem, kąpielą, snem i miłością.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Piwo i polityka u Jaroslava Haška

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2017 10:00
"Piwo nigdy nie zrobi człowieka tak dojrzałym politycznie, jak wino" - pisał w swojej książce "Historia Partii Umiarkowanego Postępu (w Granicach Prawa)" czeski klasyk. O alkoholu, który jest jednym z głównych wątków tego zbioru anegdot, rozmawialiśmy ze Zbigniewem Kmieciem - kucharzem, obieżyświatem.
rozwiń zwiń