Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2016 08:00
Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia opowiadała w Czwórce m.in. o życiu "od kuchni" w najlepszych restauracjach świata.
Audio
  • Rozmowa z Marią Przybyszewską (Dzień Kobiet/Czwórka)
Ola Jasińska, Maria Przybyszewska i Karina Terzoni w studiu Czwórki
Ola Jasińska, Maria Przybyszewska i Karina Terzoni w studiu CzwórkiFoto: Czwórka

Z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowootwieranym stołecznym bistro, natychmiast się zgodziła. Współpracowała z takimi miejscami jak Sto900, Chłodna25, Bar Studio, Pewnego Razu Cafe. Dwa lata temu odbyła staż w Nomie - jednej z najlepszych restauracji świata.

Gościem Czwórki była Maria Przybyszewska, która zdradziła, jak zdobywać kulinarne szlify u światowych mistrzów gastronomii, ale mówiła też m.in. o tajsko-arabskiej fuzji smaków. Opowiadała również, jakiej muzyki słucha się w kuchniach najbardziej znanych restauracji.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania całej rozmowy.

***

Tytuł audycji: "Dzień Kobiet"

Prowadzą: Aleksandra Jasińska i Karina Terzoni

Gość: Maria Przybyszewska (szefowa kuchni, fotograf, stylistka jedzenia)

Data emisji: 29.07.2016

Godzina emisji: 8.15

kd/ab