Opis |
Tofucznica, sernik z ziemniaka, brownie z fasoli albo nutella z daktyli. To tylko przykłady wegańskich nowości jakie możemy znaleźć na sklepowych półkach. Coraz więcej wprowadzają ich też sieci fast foodowe - wegetariańskie burgery i twistery bez mięsa. Klasycznego kurczaka zastąpiono tutaj serem Halloumi, który po zgrillowaniu przypomina jego smak. Zmiany wprowadzone przez producentów wymusiły decyzje konsumentów. Ci coraz częściej deklarują rezygnację z mięsa i szukają produktów, które je zastąpi, a przy tym będzie atrakcyjne. W jaki sposób jeszcze dieta wegańska wpływa na rynek? Jak wegan i wegetarian próbują zachęcić bary szybkiej obsługi? I ile kosztuje bezmięsna dieta? Jak zmiany klimatu wpływają na to, co jemy? Rozstrzygnięcie konkursu "Początek i Koniec". Po 16.00 gośćmi będą Anna i Maksym Adamscy, którzy otworzyli warsztat stolarski, w którym projektują, odnawiają i uczą stolarki. |