Gastrobanda. Cała prawda o kuchni od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2016 16:20
- Nawet jeśli kuchnia jest otwarta i teoretycznie gościom restauracji wydaje się, że widzą, co się tam dzieje, to jest to zaledwie ułamek prawdy - przekonują autorzy książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść".
Audio
  • "Gastrobanda". Dlaczego każdy klient restauracji powinien przeczytać tę książkę? (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Autorzy Gastrobandy przekonują, że  ich książka nie jest dla językowych wegan. Tu naprawdę rzuca się mięsem
Autorzy "Gastrobandy" przekonują, że ich książka nie jest dla językowych wegan. Tu naprawdę rzuca się mięsemFoto: Pixabay/zoli2003/dom. publiczna

Znajdziemy w niej historie z życia gastronomicznego - także te pikantne, a nawet piekielnie ostre. - To nie jest ani poradnik, ani podręcznik. I choć czasami pojawiają się tu wątki na pozór tragiczne, to w gruncie rzeczy to wesoła lektura - mówią Jakub Milszewski i Kamil Sadkowski i podpowiadają, czego klient nie może robić w restauracji, jeśli chce być dobrze obsłużony.

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Goście: Jakub Milszewski, Kamil Sadkowski (autorzy książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść")

Data audycji: 10.07.2016

Godzina audycji: 15.40

kul/mg