X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

Mleko prosto od krowy

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2016 11:00
Być może lubicie pić mleko albo jeść mleczne przetwory – sery, jogurty, śmietanę. Czy zastanawialiście się kiedyś jaką drogę pokonuje mleko, zanim trafi od krowy do Waszej lodówki?
Audio
  • 13.03.2016 Mleko (Jak to działa/Polskie Radio Dzieciom)
Mleko prosto od krowy
Foto: archiwum prywatne

W programie "Jak to działa" porozmawiamy o tym, w jaki sposób produkuje się mleko o różnej zawartości tłuszczu. Czy to zależy od krowy, która je daje? Czy może ludzie mają na to swoje sposoby? Co sprawia, że jedno mleko może być przechowywane tydzień, a inne pół roku. Dlaczego na mleku tworzy się kożuch i dlaczego kipi?

Wyruszymy również na spotkanie z krową oraz zastanowimy się, jakim innym mlekiem można zastąpić to krowie, gdy ktoś ma alergię, czyli uczulenie. 

Na audycję "Jak to działa" zapraszamy w każdą niedzielę, punktualnie o 12.00.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak
Zobacz także