Polskie Radio Dzieciom

Sposób na kolorowe naleśniki ze szpinakiem

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2018 12:00
Naleśniki można przyrządzić na słodko lub na słono. Bazą jest tu naleśnik, ale to dodatki stanowią ostatecznie o smaku przyrządzonego dania.
Audio
  • jak przyrządzić naleśniki ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami. (Zapraszamy do stołu/Polskie Radio Dzieciom)
(Zdj. ilustracyjne)
(Zdj. ilustracyjne)Foto: Shutterstock

Według tradycyjnej polskiej kuchni naleśniki przygotowywane są głównie z dodatkiem konfitur lub dżemu. To proste danie można też przygotować dodając szpinak, ser feta i suszone pomidory. Dzięki czemu uzyskamy bardziej wytrwany smak. Jak je przygotować? Posłuchaj w załączonej audycji.
W kąciku savoir vivre usłyszycie o tym, jak  podziękować lub poprosić o dokładkę w różnych zakątkach świata. 

Audycję prowadzi Marta Powałowska.

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 9.00.

jo

Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM
Zobacz także
Czytaj także

Dawno, dawno temu w Starożytnym Rzymie

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2018 11:00
W audycji Dawno, dawno temu wsiedliśmy do wehikułu czasu i udaliśmy się w podróż przez historię. Dzięki temu poznamy losy starożytnego miasta Rzym do którego ponoć prowadzą wszystkie drogi.
rozwiń zwiń