Polskie Radio Dzieciom

Rosyjski chłodnik w kuchni letniej

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2018 07:00
Dzisiaj w naszej kulinarnej wakacyjnej podróżny zawędrowaliśmy do Rosji. Co w związku z tym przygotujemy? przygotujemy okroszkę, nazywaną również rosyjskim chłodnikiem.
Audio
  • Jak przyrządzić okroszkę po rosyjsku? (Zapraszamy do stołu/Polskie Radio Dzieciom)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock

Ta popularna w kuchni rosyjskiej zupa, przyrządzana jest z żółtek, musztardy, kwasu chlebowego, ogórków, zieleniny oraz z pieczonej cielęciny i szynki. I choć składniki brzmią na takie, które nie koniecznie do siebie pasują, danie to jest przepyszne.

Audycję przygotowała Marta Powałowska.
”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 9.00.

data emisji: 29.07.2018

jo



Zobacz także