Książka, która zabiera czytelników w podróż po japońskiej gastronomii

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2025 13:09
"Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii" to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski. W Dwójce zaprosiliśmy na kulinarną rozmowę.
Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski.  Zdjęcie ilustracyjne
"Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii" to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski. Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock

Książka zabiera czytelników w podróż po japońskiej gastronomii, ukazując zarówno tanie, jak i ekskluzywne lokale. Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, dzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat smaków i zapachów Japonii, odkrywając tajniki japońskiej kuchni. 

>>> Posłuchaj audycji "Droga przez mąkę" 

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 15.06.2025

Godz. emisji: 13.30