Książka, która zabiera czytelników w podróż po japońskiej gastronomii
Ostatnia aktualizacja:
16.06.2025 13:09
"Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii" to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski. W Dwójce zaprosiliśmy na kulinarną rozmowę.
"Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii" to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski. Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock
Książka zabiera czytelników w podróż po japońskiej gastronomii, ukazując zarówno tanie, jak i ekskluzywne lokale. Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, dzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat smaków i zapachów Japonii, odkrywając tajniki japońskiej kuchni.
>>> Posłuchaj audycji "Droga przez mąkę"
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Data emisji: 15.06.2025
Godz. emisji: 13.30