"The pierogi problem" i zmiany w polskiej kuchni na przestrzeni lat
                                
                                
                                    
                                
                                
                                    Ostatnia aktualizacja:
                                    
                                        31.08.2025 15:00
                                    
                                
                                
  
    
                                
                                    Profesor Food Studies z New York University, Fabio Parasecoli, wraz z dwoma polskimi współautorami wydał książkę pt. "The pierogi problem". 
                                
                            
                            
                            
                            
                            Jakie zmiany zaszły w polskiej kuchni na przestrzeni lat? Jak Polska kuchnia wygląda z zewnątrz? Jak uwolnić ją od postrzegania przez pryzmat stereotypu?Foto: Shutterstock
                        
                        
                        
                            
                          
                        
                        
                        
                        
                            W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o zmianach w polskiej kuchni na przestrzeni lat, o tym, jak Polska kuchnia wygląda z zewnątrz i jak uwolnić ją od postrzegania przez pryzmat stereotypu.
<<< Posłuchaj audycji "Droga przez mąkę" 
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Data emisji: 31.08.2025
Godz. emisji: 14.00