Książka, która zabiera czytelników w podróż po japońskiej gastronomii
                                
                                
                                    
                                
                                
                                    Ostatnia aktualizacja:
                                    
                                        16.06.2025 13:09
                                    
                                
                                
  
    
                                
                                    "Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii" to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski. W Dwójce zaprosiliśmy na kulinarną rozmowę.
                                
                            
                            
                            
                            
                            "Umami. Jak smakuje Japonia. Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni i specjalne przepisy. Wszystko o japońskiej gastronomii" to książka, które autorem jest Tomasz Cegielski.  Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock
                        
                        
                        
                            
                          
                        
                        
                        
                        
                            Książka zabiera czytelników w podróż po japońskiej gastronomii, ukazując zarówno tanie, jak i ekskluzywne lokale. Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, dzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat smaków i zapachów Japonii, odkrywając tajniki japońskiej kuchni. 
>>> Posłuchaj audycji "Droga przez mąkę" 
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadził: Łukasz Modelski
Data emisji: 15.06.2025
Godz. emisji: 13.30