Dobór potraw i smaków. Wokół książki Tomasza Prange-Barczyńskiego

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2025 16:56
Żyjemy w szczęśliwej epoce powszechnej dostępności win z każdego niemal zakątku globu. Nie inaczej jest z kuchnią: pizza, curry, kimchi, burger, boeuf bourgignon, sushi albo wiener schnitzel, ryby z drugiego końca kontynentu i warzywa z ekologicznej uprawy pod miastem – wszystko to mamy w zasięgu ręki. 
Dostępność różnego rodzaju potraw jest obecnie ogromna W Dwójce zaprosiliśmy na rozmowę z Tomaszem Prange-Barczyńskim, autorem książkiNóż w Pinocie, czyli jak dobierać wino do potraw, a potrawy do wina
Dostępność różnego rodzaju potraw jest obecnie ogromna! W Dwójce zaprosiliśmy na rozmowę z Tomaszem Prange-Barczyńskim, autorem książki „Nóż w Pinocie, czyli jak dobierać wino do potraw, a potrawy do wina” Foto: Shuttestock

>>> Posłuchaj audycji na platformie podcasty.polskieradio.pl

Takie bogactwo daje możliwość niezliczonych kombinacji, gdy przychodzi do wybrania wina do potrawy, albo na odwrót - dania do butelki, którą akurat dzisiaj bardzo chcemy otworzyć. W Dwójce zaprosiliśmy na rozmowę z Tomaszem Prange-Barczyńskim, autorem książki "Nóż w Pinocie, czyli jak dobierać wino do potraw, a potrawy do wina".

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 31.08.2025

Godz. emisji: 14.00

Czytaj także

Opowieść Jana Knąbera, Mistrza Polski Sommelierów

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2025 12:53
Gościem audycji "Droga przez mąkę" był tym razem Jan Knąber - laureat XXIV Mistrzostw Polski Sommelierów, zawodowo od dwóch lat związany z restauracją Rozbrat 20.
rozwiń zwiń