Jazz i kulinaria

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2010 15:56
Solone orzeszki, margaryna, dwa (rydze) na maśle oto jazzowe śniadanie. Co na drugie?
Audio
  • Jazz i Kulinaria (audycja Tomasza Gregorczyka i Janusza Jabłońskiego)

Czołowi tropiciele związków jazzu ze wszystkim i ze wszystkimi, Tomasz Grzegorczyk i Janusz Jabłoński po przeanalizowaniu zależności między jazzem, a ekologią, zbadaniu jego stosunków z Jimim Hendrixem i Beatlesami postanowili sprawdzić o jakich przysmakach myślą jazzmani podczas komponowania.

Autorzy dwójkowej audycji "Czas na jazz" spróbowali z pomocą jazzowych kompozycji odwzorować pełnoprawny, dzienny jadłospis. Jako pierwsze na stół wjechały... orzeszki ziemne.

Zapraszamy do wysłuchania audycji

bch

Czytaj także

Jazz i ekologia

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2010 12:00
Jakie są związki muzyki, a jazzu w szczególności, z ekologią?
rozwiń zwiń