X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Chcesz być zdrowy? Zastanów się, co jesz

Ostatnia aktualizacja: 04.04.2014 10:40
Coraz bardziej dbamy o to, co jemy, wybieramy produkty sezonowe i nie gonimy za kulinarnymi modami. Ma być smacznie, ale też zdrowo.
Audio
  • Wybierajmy produkty sezonowe - to bezcenne dla naszego organizmu (Czwórka/Poranek OnLine)
  • Na czym polega odkwaszanie organizmu i co możemy dzięki niemu osiągnąć? (Czwórka/Poranek OnLine)
  • Czy ulegamy modom związanym z konkretną kuchnią, potrawami? Sonda Czwórki (Czwórka/Poranek OnLine)
Zdrowa żywność
Zdrowa żywnośćFoto: Glow Images/East News

Kiedyś sushi, dzisiaj burgery - z jedzeniem jest tak, jak z wieloma innymi kwestiami - podlega modom. Nasi słuchacze przyznają, że starają się jednak im nie ulegać i polegać na tym, co po prostu lubią najbardziej, bez oglądania się na innych.

- Wiem, że teraz szczególnie modne są hamburgery i ja też się kiedyś skusiłem, ale preferuję jednak polską kuchnię i smaki sprawdzone od lat. Po prostu to mi najbardziej smakuje i nie chcę niczego zniemiać na siłę - mówi jeden z rozmówców Czwórki.

Czytaj także: Dieta Intermittent Fasting - czy to działa? <<<

Wraz z modami na konkretne potrawy, niezmiennie popularne są oczywiście diety i wszelkie formy dbania o zdrowie i samopoczucie. Obecnie coraz więcej osób decyduje się też na odkwaszanie organizmu.

- To co ma kwaśny smak, niekoniecznie jest tym, co organizm zakwasza. Świetnym przykładem są cytrusy, które mają bardzo dobre właściwości - mówi rozmówczyni Czwórki.

Świeże
Świeże warzywa

 

Nastąpił również powrót do sezonowych warzyw i owoców. Zamiast zamrażać, wybierajmy te produkty, które są świeże i akurat w danym momencie przypada najlepszy moment na ich spożywanie. - Opłaca się spożywać produkty w ich sezonie, bo są po prostu zdrowsze, bogatsze w witaminy, smaczniejsze. One dojrzewają na słońcu, a to największy atut - mówi gość "Poranka OnLine".
Aby dowiedzieć się więcej o odkwaszaniu organizmu oraz tym, kiedy jest najlepsza pora na dane owoce i warzywa, zapraszamy do zapoznania się z materiałami dźwiękowymi z porannej audycji.
(ac/kd)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Mężczyźni kochają burgery. A co ze zdrowiem?

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2014 19:00
Jest mecz, jest impreza - cieszą się panowie. I zasiadają do stołu zastawionego chipsami, piwem oraz pizzą. Jeden wieczór spędzony w męskim gronie może mieć wartość nawet 4000 kalorii. A co ze zdrowym odżywianiem?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jan Kuroń: zamiast soli użyj tymianku!

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2014 12:50
Jedna płaska łyżeczka soli dziennie nikomu nie zaszkodzi - twierdzą dietetycy. Niestety z badań wynika, że zużywamy jej dużo więcej. Głównie dlatego, że jemy coraz więcej produktów przetworzonych, które zawierają chlorek sodu.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Suplementy diety nie są nam potrzebne

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2014 12:00
Badania wykazują, że co piąty Polak zażywa lub zażywał dodatki do diety. Po suplementy sięgamy by uzupełnić braki niektórych składników w naszym jadłospisie i wzmocnić odporność organizmu. Jak przekonują eksperci zupełnie niepotrzebnie.
rozwiń zwiń