Polskie Radio Dzieciom

Żytni, pszenny i razowy

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2016 07:00
Chleb. Nie wyobrażamy sobie bez niego śniadania czy kolacji.
Audio
Żytni, pszenny i razowy
Foto: Pixabay (Domena publiczna)

>>>>Zapraszamy także do słuchania Polskiego Radia Dzieciom <<<

Chętnie zjadamy na drugie śniadanie jako kanapkę albo dodatek do zupy.
Świeży, jeszcze ciepły, prosto z pieca jest pyszny nawet bez dodatków.
Czy zastanawialiście się kiedyś, jaka jest jego historia?
Jakie są jego rodzaje i tradycje wypieku?


Zapraszam na chlebowe opowieści.
Agnieszka Kunikowska

Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kunikowska
Zobacz także
Czytaj także

Co w puszczy piszczy?

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2016 09:00
Jak wygląda o tej porze roku? Co słychać u jej mieszkańców?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Hop! w nowy tydzień!

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2016 11:29
Zaczynamy nowy tydzień listopadowy. Mam nadzieję, że każdy z Was znajdzie w nim coś interesującego.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ryjek, Paszczak i Migotka

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2016 20:00
Czy znacie te postaci? Wiecie gdzie można je spotkać i kto je stworzył?
rozwiń zwiń