X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Święta Bożego Narodzenia w Polskim Radiu

Marta Gessler: do dziś mierzę się z piernikiem

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2016 17:25
- Piernik to wcale nie jest proste ciasto, jak się nam wszystkim wydaje. Wychodzi zbyt twarde albo nawet zdarzają się piernikowe zakalce - mówi restauratorka, Marta Gessler.
Audio
  • Piernik czy pierniczki? Marta Gessler opowiada o świątecznych przepisach, których warto spróbować (A nuż, widelec/ Trójka)
Piernik nie jest łatwym ciastem i lepiej przed świętami Bożego Narodzenia zrobić próbę i sprawdzić, jaki przepis sprawdza się w naszym przypadku
Piernik nie jest łatwym ciastem i lepiej przed świętami Bożego Narodzenia zrobić próbę i sprawdzić, jaki przepis sprawdza się w naszym przypadkuFoto: xmartenx via Foter.com / CC BY-NC-SA

Mając do wyboru piernik i pierniczki, znawczyni kulinarna zdecydowanie wybiera pierwszą z propozycji. Zamiast pierniczków woli przygotować inne ciastka na święta. – Piernik jest łatwiejszy i można go wcześniej przygotować. Lubię też to ciasto przekładać różnymi ciekawymi zawartościami, które potem decydują o jego smaku – opowiada.

Marta Gessler radzi, by wcześniej rozpocząć przygotowania do pieczenia piernika. Najlepiej zrobić to z dwu, a nawet trzymiesięcznym wyprzedzeniem. Jaki niezawodny przepis poleca specjalistka? O tym w nagraniu.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: 
Marta Gessler (restauratorka, autorka felietonów i książek)
Data emisji:
7.12.2016
Godzina emisji:
11.14

sm

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak