Co jadała paryska bohema w czasach Gertrudy Stein?

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2021 11:20
Tematem audycji była kuchnia w środowisku artystycznym Paryża początku XX wieku. Przyczynkiem do rozmowy było nowe wydanie "Autobiografii Alice B. Toklas" Gertrudy Stein.
Okładka książki Autobiografii Alice B. Toklas Gertrudy Stein
Okładka książki "Autobiografii Alice B. Toklas" Gertrudy SteinFoto: materiały prom.

Posłuchaj
21:22 Droga przez mąkę 7.03.2021.mp3 Kuchnia w środowisku artystycznym Paryża początku XX w. (Droga przez mąkę/Dwójka)

Naszym gościem był Bogusław Deptuła - dziennikarz i pisarz kulinarny, kurator, krytyk sztuki, frankofil.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 7.03.2021

Godzina emisji: 11.00​

Czytaj także

W jadłospisie Hiacynta Przetockiego

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2021 11:30
O książce "Postny obiad albo zabaweczka" Hiacynta Przetockiego rozmawialiśmy z prof. Jarosławem Dumanowskim z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych UMK w Toruniu.
rozwiń zwiń