X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak nie marnować jedzenia? "Kupuj głową, nie oczami"

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2015 15:30
Kupujemy więcej, niż jesteśmy w stanie zjeść. - W naszych koszach rocznie ląduje 9 milionów ton jedzenia - alarmują eksperci.
Audio
  • Nie wyrzucaj jedzenia do śmieci. Podpowiadamy, jak kupować, żeby nie marnować (Czwórka/Się mówi)
Co jeść w pracy?
Co jeść w pracy?Foto: Glow Images/East News

Żeby zdać sobie sprawę z tego, jak poważny to jest problem, wystarczy wybrać się do supermarketu przed długim weekendem. - Ludzie kupują oczami. Biegają między półkami i pakują koszyki po brzegi - mówi Magda Krajewska z Banków Żywności. - Szacujemy, że jedna czwarta tych zakupów trafi do śmieci.

W audycji podpowiadamy, co zrobić z jedzeniem, które zostało nam w lodówce, i sprawdzamy, jakie patenty na to, by nie marnować żywności, mają słuchacze Czwórki.

***

Tytuł audycji: Się mówi

Prowadzi: Piotr Firan

Goście: Magdalena Krajewska (Banki Żywności), Jacek Nowik (student SGGW)

Data emisji: 4.06.2015

Godzina emisji: 14.00

kul/jp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Elektrośmieci? "Nadal lądują w lesie"

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 08:00
Rtęć, freon, azbest z zepsutych pralek czy laptopów nadal zanieczyszczają nasze środowisko. Dlaczego nie radzimy sobie z elektrośmieciami?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Myślistwo to nie tylko zabijanie? "Trzeba kochać przyrodę, by być myśliwym"

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 10:00
Wielowiekowa tradycja, odpowiedzialność za przyrodę, czy mordowanie zwierząt dla zabawy? - Jeśli ludzie zabijają je dla rozrywki, to nie łowiectwo, a patologia - mówi Bartłomiej Popczyk, myśliwy.
rozwiń zwiń