Jedz i nie marnuj!

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2013 13:23
Jeść też trzeba umieć. Codziennie marnuje się tyle jedzenia, że gdyby nie to, to problem wyżywienia Krajów Trzeciego Świata zniknąłby od zaraz.
Zdaniem MRPiPS, dzięki programowi 500+ ubóstwo wśród dzieci i młodzieży zmniejszyło się nawet o 90 procent
Zdaniem MRPiPS, dzięki programowi "500+" ubóstwo wśród dzieci i młodzieży zmniejszyło się nawet o 90 procentFoto: mwookie/sxc.hu/cc

Powstają już restauracje, w których doliczana jest wartość jedzenia, które zostawiamy na talerzu po wyjściu. Poza tym ruszyła akcja "nie marnuj" organizowana przez banki żywności. Modny staje się też "zawieszony posiłek".
A w Polsce za chwilę sklepy i restaurację będą zwolnione z podatku od żywności, którą przekazują ubogim.

O jedzeniu porozmawiamy w sobotę, 26 października w "Hyde Parku" od 10.00 do 12.00.


Zobacz więcej na temat: Czwórka żywność
Czytaj także

Nie karm swojego dziecka byle czym!

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2013 11:00
60 procent polskich uczniów nie je śniadania przed wyjściem do szkoły. Część z nich nie zabiera ze sobą kanapek i między lekcjami korzysta tylko z tego, co oferują szkolne sklepiki.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Na Targu Śniadaniowym jedzenie jest podstawą

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2013 10:46
- Na Targu Śniadaniowym można znaleźć wszystko - od świeżego mięsa, przez ręcznie przygotowywane sery, pieczywo, przetwory - mówi Krzysztof Cybruch, współorganizator imprezy. - Przede wszystkim jednak serwujemy śniadania, także na ciepło.
rozwiń zwiń
Czytaj także

4 smaki dyni - królowej jesieni

Ostatnia aktualizacja: 22.10.2013 15:42
Jesień to czas na dynię. Polacy po wielu latach docenili jej kulinarne walory, powoli zadomawia się też u nas amerykańskie święto Halloween.
rozwiń zwiń