X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Na Targu Śniadaniowym jedzenie jest podstawą

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2013 10:46
- Na Targu Śniadaniowym można znaleźć wszystko - od świeżego mięsa, przez ręcznie przygotowywane sery, pieczywo, przetwory - mówi Krzysztof Cybruch, współorganizator imprezy. - Przede wszystkim jednak serwujemy śniadania, także na ciepło.
Audio
  • Krzysztof Cybruch opowiada o nowym sezonie Targu Śniadaniowego (Czwórka/Poranek OnLine)
  • Paweł Dobrosz z Tłoczni Soków Jabłkowych i Krzysztof Cybruch z Targu Śniadaniowego polecają tłoczony sok jabłkowy (Czwórka/Poranek OnLine)
Targ Śniadaniowy w Warszawie
Targ Śniadaniowy w Warszawie Foto: mat.pras.

Przez wiosnę i lato mieszkańcy Warszawy zdążyli się już przyzwyczaić do cotygodniowego targu Śniadaniowego na Żoliborzu, u zbiegu ulic Śmiałej i Wojska Polskiego. W czerwcu Targ pojawił się także na Ursynowie. By fani wspaniałych, sobotnich śniadań nie musieli się od nich odzwyczajać organizatorzy imprezy postarali się o zaaranżowanie sobót sezonu jesień-zima.

- Sezon jesień-zima zaczynamy na Żoliborzu, ale to pewnie nie będzie jedyna lokalizacja, w której się pojawimy - mówi Krzysztof Cybruch, współorganizator imprezy. - Jutro, 12 października, wyjątkowo spotkamy się w starym, letnim miejscu. Od kolejnego weekendu można będzie nas znaleźć w Gimnazjum nr 55. Zajmiemy przestrzeń szkoły, boiska i dziedzińca - zaprasza.
Targ Śniadaniowy nie jest oczywiście zwykłym targiem. Owszem można tam zrobić zakupy, ale to co przyciąga gości imprezy to śniadania podawane na miejscu. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Serwowane są dania kuchni różnych regionów świata. - Jest kuchnia etiopska, brazylijska, meksykańska, węgierska, hiszpańska, holenderska - wymienia gość "Poranka OnLine". - Nie brakuje też klasycznych polskich śniadań.

Krzysztof
Krzysztof Cybruch w Czwórce/ fot. Wojciech Kusiński

Bezspornym atutem Targu Śniadaniowego jest integracja. Obcy ludzie uśmiechają się do siebie. Przychodzą matki z dziećmi, seniorzy, młodzież. Każdy oprócz zjedzenia pysznego posiłku może liczyć na jakieś rozrywki. W przestrzeni Targu organizowane są warsztaty teatralne i muzyczne, zajęcia dla dzieci, nie brakuje muzyki na żywo.

 

Sezon jesienno-zimowy na Targu Śniadaniowym rozpoczyna się wyjątkowo ciekawie, zbliżające się listopadowe dni przyniosą ze sobą święto dyni - różne rodzaje zup dyniowych to wystarczający powód by wybrać się na Targ.

Targ
Targ Śniadaniowy

Zapraszamy również do wysłuchania materiału o tłoczonych sokach jabłkowych - o tych przysmakach opowiadają Paweł Dobrosz z Tłoczni Soków Jabłkowych i Krzysztof Cybruch z Targu Śniadaniowego.

(pj)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Nie ma Centralnego bez inżyniera Karwowskiego!

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2012 15:00
Grał w "Czterdziestolatku", "07 zgłoś się" i "Motylem jestem". W 1975 roku został "Misterem Warszawy", a dziś po prostu jest Dworcem Centralnym, najważniejszym węzłem transportu kolejowego w Warszawie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nie karm swojego dziecka byle czym!

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2013 11:00
60 procent polskich uczniów nie je śniadania przed wyjściem do szkoły. Część z nich nie zabiera ze sobą kanapek i między lekcjami korzysta tylko z tego, co oferują szkolne sklepiki.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Warszawa - miasto o kontrkulturowej przeszłości

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2013 09:00
Poznaj Warszawę od kontrkulturowej strony - namawia organizatorka odbywającej się pod tym właśnie tytułem akcji. W Domu Spotkań z Historią Sylwia Siedlecka i zaproszeni przez nią goście odkrywają niezależne oblicze stolicy.
rozwiń zwiń