X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Rumieniec - oznaka zawstydzenia czy kłopoty ze zdrowiem?

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2019 13:40
Jednymi z najczęstszych czynników prowadzących do pojawienia się rumienia są silne emocje i stres, a także alkohol i pikantne, gorące potrawy.
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: Nina Buday/Shutterstock.com

U podłoża rumienia leży nadreaktywność naczynek krwionośnych. W warunkach domowych można zadbać o właściwą pielęgnację, zmniejszającą wrażliwość skóry naczynkowej oraz minimalizującą ryzyko podrażnień. Kiedy zgłosić się do lekarza? Sprawdzi to Weronika Puszkar.

Mateusz Kulik przedstawi wakacyjny ekspres naukowy, a Maciek Wójcik opowie o suszonym miodzie. Taka forma słodkiego przysmaku sprawia, że można go wykorzystywać znacznie szerzej - w kosmetologii czy medycynie. Jak wyglądały prace nad tym nietypowym specyfikiem? Jak smakuje suszony miód? 

***

Na audycję z cyklu "Stacja Nauka" w piątek (23.08) od godz. 12.05 zaprasza Patryk Kuniszewicz.

kul


Zobacz więcej na temat: Czwórka psychologia
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak