Polskie Radio Dzieciom

Burgery z łososia i botwinki

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2017 17:00
To świetny pomysł na wykorzystanie młodej botwinki, której można już szukać w sklepach. Jak przyrządzić niebanalnego, a do tego wegetariańskiego burgera? 
Audio
  • Niebieska szkatułka, czyli niedzielny magazyn poświęcony 19 marca godz. 09:00
Burgery z łososia i botwinki
Foto: kozumel via Foter.com / CC BY-ND

W piątek 17 marca minał Światowy Dzień Morza, a już w kolejnym dniu przypadał Międzynarodowy Dzień Sushi. Z tej okazji spróbujemy przygotować niezwykłe danie z przysmaku jaki oferuje nam morze.

Poszukajcie więc łososia i świeżą botwinę, a o pozostałych składnikach i wykonaniu dowiecie się już o godzinie 9.00. 

Audycję "Zapraszamy do stołu" prowadzi Marta Powałowska.

Zobacz także