X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zastąpić mięso, czyli "niemożliwy burger" jako danie przyszłości

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2018 13:00
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o, być może koniecznej, produkcji zastępników tradycyjnych składników naszych dań. Gość audycji Przemysław Bociąga opowiadał m.in. o nowojorskim "Impossible Burger"…
Audio
  • O tym, co będziemy jadać w przyszłości (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. il.
zdj. il.Foto: Shutterstock.com/Northerner

Na czym polega niemożliwość tego burgera? Powinien on być nieodróżnialny od burgera mięsnego i - oczywiście - nie może zawierać mięsa. Nowojorski burger, o którym opowiadał w audycji Przemysław Bociąga, różni się od dotychczasowych prób "udawania mięsnych burgerów" jedną, znaczącą cechą.

Co wyróżnia ten produkt i jak on smakuje? Jakie korzyści dla środowiska naturalnego można osiągnąć, przechodząc na tego typu zamienniki? I czy powinniśmy się niepokoić omawianym w audycji trendem przechodzenia "z hodowli w technologię", "jedzeniem z fabryki"?

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Przemysław Bociąga (dziennikarz kulinarny)

Data emisji: 3.11.2018

Godzina emisji: 12.30 

jp/mko

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Jadać jak wojsko. Tajniki żołnierskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2018 15:05
W audycji "Droga przez mąkę" porozmawiamy o historycznej i współczesnej kuchni wojskowej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepis na kucharza doskonałego

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2018 14:00
Gościem audycji był współautor książki "Kucharz doskonały. Sekrety kuchmistrzowskie Wojciecha Wielądki".
rozwiń zwiń