Jadać jak wojsko. Tajniki żołnierskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2018 15:05
W audycji "Droga przez mąkę" porozmawiamy o historycznej i współczesnej kuchni wojskowej.
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

Gościem audycji będzie trener polskiej wojskowej reprezentacji kucharzy i medalista olimpijski Tomasz Welter.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" w sobotę (11.08) w godz. 12.30-13.00 zaprasza Łukasz Modelski.

mko/bch

Zobacz więcej na temat: kulinaria kuchnia wojsko
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kuchnia rycerska, czyli krzyżacki majstersztyk

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2018 17:23
- Zakonnicy na zamku w Malborku mięso spożywali trzy razy w tygodniu, w pozostałe dni nabiał, a w piątek pościli. Jedli po dwóch z jednej miski, ale dodatki warzywne dostawali oddzielnie. Jadali po królewsku  – opowiadał w Dwójce Bogdan Gałązka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

O winach z regionu Valpolicella

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2018 19:22
Gościem audycji "Droga przez mąkę" była "Lady Amarone", czyli Marilisa Allegrini.
rozwiń zwiń