Siedem lat minęło, czyli kalejdoskop kulinarny Dwójki

Ostatnia aktualizacja: 14.09.2019 10:30
To było specjalne wydanie "Drogi przez mąkę", gdyż dokładnie siedem lat temu, 14 września 2012 roku, audycja ruszyła w eter.
Audio
  • Jubileuszowe wydanie audycji (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: pixabay/domena publiczna

Gościem pierwszej kulinarno-literackiej audycji Łukasz Modelskiego była Agnieszka Kręglicka - restauratorka i spiritus movens polskie sceny gastronomicznej. Od czasu pierwszej audycji "Drogą przez mąkę" poszły dziesiątki gości, śledząc kulinarne tropy w setkach książek. Jubileuszowa edycja programu była galopem przez emblematyczne wydania ostatnich siedmiu lat - wyborem najzupełniej arbitralnym i całkowicie pozbawionym ambicji bycia reprezentatywnym, jednak płnym wciąż żywych emocji. Zapraszamy do wysłuchania nagrania jubileuszowej audycji.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 14.09.2019

Godzina emisji: 10.00

mko

 

Czytaj także

Przepis na kucharza doskonałego

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2018 14:00
Gościem audycji był współautor książki "Kucharz doskonały. Sekrety kuchmistrzowskie Wojciecha Wielądki".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sekrety kulinarnego sukcesu, czyli gastrofizyka od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2019 12:10
Gościem audycji był Paweł Kałużny - ekspert w dziedzinie, która wydaje się bardzo odległa i nieprzydatna przeciętnemu restauratorowi. A to błąd, który może drogo kosztować.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Comfort food – jedzenie na pocieszenie

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2019 10:30
- Potrzebuję pocieszenia, poczucia komfortu, więc mogę sobie bezkarnie zjeść to i owo - opowiada dr. Lucy Long, dyrektor i założycielka Centrum Żywności i Kultury.
rozwiń zwiń