Sekrety kulinarnego sukcesu, czyli gastrofizyka od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2019 12:10
Gościem audycji był Paweł Kałużny - ekspert w dziedzinie, która wydaje się bardzo odległa i nieprzydatna przeciętnemu restauratorowi. A to błąd, który może drogo kosztować.
Audio
  • O praktycznej stronie gastrofizyki (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: pixabay/domena publiczna

Gastrofizyka to tajemnicze hasło, ale może ono mieć realny i znaczący wpływ na kuchnię i powodzenie lokali gastronomicznych. Jak można ją wykorzystać i przełożyć na sukces restauracji? Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której szukaliśmy odpowiedzi na te pytanie wraz z ekspertem w dziedzinie gastrofizyki.

***

Tytuł audycji: Drogę przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Paweł Kałużny (ekspert w dziedzinie gastrofizyki)

Data emisji: 18.05.2019

Godzina emisji: 12.30

mko/bch

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Agnieszka Kręglicka na tropie menu Stanisława Moniuszki

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2019 13:35
- Przegrzebałam się przez życiorys Moniuszki pod kątem tego, co tam wówczas jadano. W ten sposób ułożyłam tę książkę i dobierałam dania, żeby posmakować epoki - mówiła w Dwójce znana restauratorka, współautorka niewydanej jeszcze książki opisującej to, co jadał ojciec polskiej opery.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Deserownik - nie mylić z wypiekami

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2019 16:44
- Deserownik jest to rodzaj mebla pomocniczego, na którym dawniej ustawiano słodycze i wypieki. Te ostatnie wcale nie musiały być słodkie, były wśród nich także rzeczy wytrawne - mówiła w Dwójce Magdalena Tomaszewska-Bolałek, autorka książki "Kuchniokracja. Deserownik".
rozwiń zwiń