Jak grillują wielcy szefowie kuchni?

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2020 11:26
Jesień to prawdziwy sezon na grill. Profesjonaliści przejmują go od amatorów. W audycji rozmawialiśmy m.in. o tym, na czym polega wysokie grillowanie, jak kontroluje się temperaturę i jakie rodzaje drewna stosować do określonych produktów.
Danie z grilla
Danie z grillaFoto: Shutterstock

Posłuchaj
21:53 Dwójka Droga prze mąkę 11.10.2020.mp3 Wysokie grillowanie (Droga przez mąkę/Dwójka)

Opiekanie jedzenia nad ogniem z drewna lub żarem z węgli jest najstarszym sposobem gotowania, towarzyszącym gatunkowi ludzkiemu od jego początków.

Gośćmi audycji byli: Victor Arguinzoniz - szef restauracji Asador Etxebarri, Piotr Wójcik - szef kuchni restauracji Koneser Grill oraz Zbigniew Kmieć - szef kuchni restauracji Wino i winyle.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 11.10.2020

Godzina emisji: 11.00​

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

50 twarzy śledzia

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2019 10:30
To oczywiście liczba zaokrąglona, bo trudno określić, ile tak naprawdę wersji tej ryby istnieje. Różne ciekawostki, tajemnice i przepisy związane ze śledziem w "Drodze przez mąkę" przybliżyli Marta Sawicka-Danielak i Gieno Mientkiewicz.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia" - perła odnaleziona w Kijowie

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2020 15:00
- Chodzi o tekst z połowy XVIII wieku, książka kucharska "Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia". To jest zbiór różnych książek kucharskich, pism kulinarnych, notatek, ułożonych w jedno. Dosyć porządnie zrobiony rękopis - mówił o odkrytym w Kijowie zbiorze staropolskich przepisów kulinarnych prof. Jarosław Dumanowski z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
rozwiń zwiń