X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Laura Osęka: piekarnik jest odniesieniem do ciepła rodzinnego

Ostatnia aktualizacja: 02.11.2019 10:30
- To jest sprzęt niedoceniany w tej chwili i nie wszyscy pieką, bo myślą, że pieczenie jest trudne. A ja chciałam pokazać, że jest inaczej - mówiła w Dwójce Laura Osęka, autorka książki "Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowo".
Audio
  • Laura Osęka o książce "Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowo" (Droga przez mąkę/Dwójka)
Laura Osęka Forma obfitości
Laura Osęka "Forma obfitości"Foto: Mat. promocyjne

Książka Laury Osęki składa się z przepisów sezonowych, podzielonych na cztery pory roku, jednak to, co łączy te wszystkie przepisy, to piekarnik. W "Formie obfitości" znajdują się 84 przepisy na nieskomplikowane dania, które można przygotować w jednym naczyniu. Autorka wyjaśnia, że przed samym pieczeniem jest mało pracy, a resztę robi za człowieka piekarnik.

- Wyszłam z założenia, że to nie jest książka dla profesjonalistów, bo sama nim nie jestem. To jest książka dla osób, które może niekoniecznie potrafią piec i świetnie gotować, nie chcą się specjalnie napracować, a chcą się może nauczyć czegoś, co mogą robić w różnych wariantach. I o tym jest książka: jak się nie narobić, żeby zrobić coś całkiem niezłego - mówiła Laura Osęka. - Ta książka polega na podawaniu "oczywistych oczywistości" i wykorzystywanie często tego, co już mamy.

Jakie przepisy znajdziemy w książce Laury Osęki? O tym w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Laura Osęka (psychodietetyczka, autorka książek kulinarnych)

Data emisji: 2.11.2019

Godzina emisji: 10.00

am

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

"Przy stole z Hitlerem". Wilczy Szaniec od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 26.10.2019 13:23
Gościem audycji była Włoszka Rosella Postorino - autorka powieści, która budzi prowokacyjne pytania o współudział w zbrodniach, poczucie winy i przetrwanie, a przy okazji opowiada o kulinarnych upodobaniach przywódcy III Rzeszy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zero waste. Jak nie marnować żywności?

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2019 11:40
Trend do oszczędzania i jedzenia bezresztkowego staje się coraz silniejszy, najwięksi szefowie kuchni, tacy jak Massimo Bottura, edukują, jak nie marnować jedzenia.
rozwiń zwiń