X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak Edward Nożycoręki został królem grilla?

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2016 18:50
- Bohater filmu Tima Burtona, jak to zwykle w przypadku obrazów tego reżysera bywa, był wyjątkowy. Co prawda miał problemy z jedzeniem, za to z kebabem poradził sobie rewelacyjnie - mówi Magda Maksimiuk, dziennikarka filmowa.
Audio
  • Kuchnia filmowa. Co jedli bohaterowie filmu "Edward Nożycoręki"? (Pasjonauci/Czwórka)
Edward Nożycoręki został zrealizowany według scenariusza, który powstał na podstawie dziecięcej wizji jego twórcy - Tima Burtona
"Edward Nożycoręki" został zrealizowany według scenariusza, który powstał na podstawie dziecięcej wizji jego twórcy - Tima BurtonaFoto: PAP/LFI/ARLETT VEREECKE

"Edward Nożycoręki" powstał w 1990, a w tytułową rolę wcielił się Johnny Deep. - Delikatny chłopak-cyborg zamiast rąk miał nożyce, którymi zresztą zręcznie się posługiwał - opowiada Maksimiuk. - A jednym z niezapomnianych momentów w filmie jest scena, w której Edward serwuje shish-kebaby - dodaje.

Magda Gendźwiłł, współautorka bloga "Crust and Dust" podpowiada, jak zrobić filmowe danie i tłumaczy czym shish-kebab rózni się od klasycznej wersji tego dania.

***

Tytuł audycji: Pasjonauci

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Przygotowała: Ola Opala

Data audycji: 25.06.2016

Godzina audycji: 17.40

kul/mc


Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Małe miasteczka, duże koszmary. Twin Peaks i nie tylko

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 12:30
- Małe miasteczko, w którym wszyscy się znają, to dla filmowców idealne tło dla najbardziej skomplikowanych opowieści - przekonuje dziennikarz Jacek Sobczyński.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tilda Swinton i... lody dla krwiopijców

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2016 18:30
W filmie Jima Jarmuscha charyzmatyczna brytyjska aktorka wciela się w rolę wampirzycy. Nie tylko po mistrzowsku przeżywa emocje związane z jedzeniem, ale też sama kreuje nowe smaki.
rozwiń zwiń