X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kuchnia w stylu wolnym według Mateusza Zielonki

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2018 14:10
Jako snowboardzista startował w wielu zagranicznych zawodach, jako kucharz zdobył tytuł "MasterChefa". - Przed udziałem w programie gotowałem na spontanie, nie korzystałem z przepisów. Nawet jeśli je czytałem, i tak robiłem po swojemu - opowiada Mateusz Zielonka
Audio
  • "MasterChef" Mateusz Zielonka o najważniejszych deskach w swoim życiu (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Mateusz Zielonka i Beata Kwiatkowska
Mateusz Zielonka i Beata KwiatkowskaFoto: Czwórka

Mateusz Zielonka Zapachy, smaki i dźwięki to najpiękniejsze wspomnienia, które można zgromadzić w życiu. Na tym właśniesię się skupiam realizując swoje pasje

Znajdująca się w tytule jego książki "kuchnia w stylu wolnym" nawiązuje do filozofii życiowej gościa Czwórki. - Z jednej strony chodziło mi o gotowanie w stylu slow, bo tylko takie ma dla mnie sens. Z drugiej o freestyle, czyli coś, co robiłem od zawsze i nie zamierzam przestać - śmieje się snowboarder, skater i kucharz. 

Książka podzielona jest na pory roku. - Zaczyna się od zimy, bo to najważniejszy dla mnie czas pod względem sportowym. Ale królową - pod względem kulinarnym - jest zupełnie inna pora. Ona smakuje najlepiej - mówi Mateusz Zielonka.


Czytaj także
kucharz gotowanie 1200.jpg
Michał Żulewski - rekonstruktor smaków

Co to jest "zázvor"? Jak robi się "iron egg"? I dlaczego "krewetki na fali" są ulubionym daniem Ani Rusowicz? O tym m.in. w nagraniu audycji. 

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Materiał przygotowała: Beata Kwiatkowska

Data emisji: 31.12.2017

Godzina emisji: 15.36

kul/gs

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Twin Peaks. Miasteczko grozy, w którym można dobrze zjeść

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2017 14:56
Na ekranach telewizorów znów pojawi się kultowa tablica z napisem "Miasteczko Twin Peaks", a z głośnika popłynie motyw muzyczny Badalamentiego. - W tym serialu jedzenie jest wszędzie i znaczy więcej niż nam się wydaje. Pojawia się ono w kluczowych momentach - mówił dziennikarz Marcin Radomski.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

600 menu Macieja Nowaka. Czy kolekcja jadłospisów jest sztuką?

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2017 16:35
Zbieranie talerzy, sztućców czy etykiet wydaje się być banalne przy kolekcji menu Macieja Nowaka. Znany krytyk kulinarny przez prawie dwadzieścia lat był gościem restauracji i zbierał… jadłospisy. Kolekcję przekazał Bibliotece Narodowej.
rozwiń zwiń