X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Ćwierczakiewiczowa - pierwsza kulinarna celebrytka

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2018 11:40
- Kariera Lucyny Ćwierczakiewiczowej była niezwykła. Jako pierwsza w naszym kraju zaistniała na scenie kulinarnej i rozwaliła system - mówi Gosia Molska. 
Audio
  • Gosia Molska opowiada o kuchni Lucyny Ćwierczakiewiczowej (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: marketlan/Shutterstock

- Do momentu wydania książki "365 obiadów" nie było żadnej książki kulinarnej, celowanej do gospodyń domowych - mówi rozmówczyni Michała Piwowarka. - To jest publikacja bardzo praktyczna - pełna porad, logicznie podzielona - dodaje. 

kuchnia koreanska bibimbap 1200 pixa.jpg
Kuchnia koreańska. Jak Marta Dymek oczyszcza lodówkę

Przepisy kulinarne z XIX wieku pisane były trochę inaczej niż współcześnie. Brakuje w nich dokładnych gramatur, a proporcje podane są specyficznym językiem, lub nie podane w ogóle. - Tę książkę trzeba rozszyfrować - podkreśla Gosia Molska. 

W książce Ćwierczakiewiczowej znajdziemy też elementy współczesne, jest tu doskonały spis treści - podzielony na miesiące. A co Lucyna Ćwierczakiewiczowa proponuje na październikowe obiady? Jaką potrawę Gosia Molska przyrządziła wraz z Michałem Piwowarkiem? O tym w nagraniu z audycji.

ZOBACZ TAKŻE Lucyna Ćwierczakiewiczowa - kulinarna gwiazda XIX wieku >>>

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Materiał: Michał Piwowarek 

Data emisji: 24.10.2018

Godzina emisji: 7.16

pj/ac

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Marieta Marecka gotuje z książki z 1973 roku

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2018 10:33
Wydaje się, że w dobie internetu książki kucharskie nie są już potrzebne. Zastąpują je blogi, filmy na YouTube czy zwyłe gify. Tymczasem mistrzowie kuchni wracają do kultowych publikacji. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia koreańska. Jak Marta Dymek oczyszcza lodówkę

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2018 11:41
- Ostatnie lata spędziłam na przemieszczaniu się w różne miejsca - opowiada Marta Dymek, autorka bloga Jadłonomia. - Zdecydowanie często wypadało to gdzieś w Azji i stamtąd przywiozłam sporo różnych publikacji i książek - dodaje. 
rozwiń zwiń